19956
19:45 20.032017

В Ужгороді закарпатські рятувальники приймали у себе польських вогнеборців

Події 2678

Розширення міжрегіонального та транскордонного співробітництва є одним з пріоритетних напрямків і завдань рятувальників ДСНС.

17391934_787169584764836_1221407281_n

Днями в м. Ужгород рятувальники 1-го Державного пожежно-рятувального загону в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства і партнерства «Польща-Білорусь-Україна» приймали у себе колег з польського міста Дорогичин Сім’ятицького повіту Польської Республіки.

У зустрічі взяли участь: заступник районного коменданта добровільного пожежного об’єднання Польської Республіки у м. Сім’ятичі Сильвестр Усціняк, голова м. Дорогичин Войцех Боржім та секретар міської ради м. Дорогичин Радослав Коноброцкі, президент добровільного пожежного об’єднання «Сінєвичі» Роман Іванюк, заступник начальника ДобПО «Сінєвичі» Ян Семенюк, начальник 1-го Державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС України у Закарпатській області Василь Варга та інші поважні гості.

Ця зустріч стала першим етапом подальшої співпраці щодо створення нових та реформування існуючих пожежно-рятувальних підрозділів місцевої і добровільної пожежної охорони в об’єднаних територіальних громадах. Серед пілотних проектів розглядається створення добровільного пожежного формування європейського взірця у с. Кам’яниця Ужгородського району.

У ході зустрічі польські гості також ознайомилися зі структурою служби «101», обмінятися методикою роботи в частині запобігання та реагування на надзвичайні ситуації, що характерні для обох країн. Учасники зустрічі переконані, що такий досвід транскордонного співробітництва, не лише зближає обидві держави, а й виводить їх рівень відносин на новий, більш якісний щабель, інформує У ДСНС України у Закарпатській області.

1. Сильвестр Усціняк – заступник районного коменданта ДПО ПР у Сім’ятичах (ви з ним не знайомі). 2. Войцех Боржім – голова міста Дорогочин (з ним зустрічався тільки Майк) 3. Радослав Коноброцкі – секретар міської ради м. Дорогочин (ви знаєте його він відвідав нас, коли ви були у нас) 4. Роман Іванюк – президент ДобПО Сінєвичі 5. Ян Семенюк – заступник начальника ДобПО Сінєвичі 6. Пьотр Удзєлак – пожежник, водій ДобПО Сінєвичі 7. Адам Семенюк – пожежник ДобПО Сінєвичі 8. Еміліан Семенюк – пожежник ДобПО Сінєвичі

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах