18756
19:02 24.022017

Через борги за газ мешканця Виноградівського району позбавлено права виїзду за кордон

Події 3682

ПАТ «Закарпатгаз» домігся прецеденту: суд тимчасово обмежив право виїзду за кордон його боржникові.

358-44389571_m

Справу про борги ФГ «Тізеш» можна без докорів сумління віднести до тих, що «з бородою». Не одне коло «пекла» судових розглядів позаду, і справа, нарешті, у Виноградівському районному відділі ДВС Головного територіального управління юстиції. Старший державний виконавець звертається до суду з поданням про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон Павла Т., 1967 р.н., мешканця с. Ботар Виноградівського району, мотивуючи подання наявним зведеним провадженням з примусового виконання боргових зобов’язань: відшкодування збитків, завданих ПАТ «Закарпатгаз» крадіжкою природного газу, на суму понад 141 тисячу гривень.

Згідно з Законом України «Про виконавче провадження» (ст.5) примусове виконання судових рішень в Україні покладається на Державну виконавчу службу України, – коментує дошкульну ситуацію влаштованої заповзятливим підприємцем тяганини фахівець з корпоративних відносин ПАТ “Закарпатгаз” Йосип Пшевлоцький. – Виконавець у процесі здійснення виконавчого провадження має право у випадку ухилення боржника від виконання зобов’язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника – фізичної особи або керівника боржника юридичної особи за межі України до виконання зобов’язань за рішенням. Що й було зроблено, аби домогтися відшкодування збитків, завданих компанії. Аналогічні кроки застосовуватимуться до всіх боржників, котрі ухиляються від виконання боргових зобов’язань: прагнеш за кордон, який асоціюється з раєм – сплати, що винен.

Виноградівський районний суд Закарпатської області, розглянувши подання районного відділу ДВС Головного територіального управління юстиції вирішив задовольнити його, тимчасово обмеживши у праві виїзду за кордон громадянина України Павла Т. 1967 р.н., мешканця с. Ботар Виноградівського району.

Довідка: З початку 2016 року ПАТ «Закарпатгаз» подав до суду 13 позовів про стягнення боргу не побутових споживачів на суму 2375,5 тисячі гривень. З них наразі стягнуто – 1623,4 тисячі гривень. 193 позови подано до суду стосовно побутових споживачів, які боргують компанії понад 1335 тисяч гривень, 270 тисяч з яких вже стягнуто.

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини