18705
20:46 23.022017

Керівникам навчальних закладів нагадали про правила безпеки у котельнях

Події 1787

Як відомо, нещасному випадку легше запобігти, ніж потім виправляти його наслідки, котрі інколи є незворотними.

pop4

Такий був лейтмотив недавніх зустрічей у Хусті та Рахові, проведених фахівцями Управління Держпраці у Закарпатській області Юрієм Поповичем та Розалією Федоришин з трудовими колективами, зокрема директорами навчальних закладів і працівниками, відповідальними за роботу котелень. Участь  у цих заходах взяли також представники Хустської і Рахівської виконавчих дирекцій Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Володимир Сміщук та Микола Попенко.

Основну увагу учасники цих зустрічей приділили питанню техніки безпеки під час роботи у котельнях. Адже останнім часом почастішали випадки, пов’язані з використанням газу у побуті.  За словами Юрія Поповича, основна причина таких випадків здебільшого криється у порушеннях, які належать до так званих організаційних (вчасно не проводяться навчання, інструктажі з працівниками, не розроблені інструкції з виконання робіт чи експлуатації обладнання). Він також акцентував увагу на необхідності вчасного очищення та перевірки димоходів та обов’язковій наявності дозвільних документів для експлуатації промислових газових котлів потужністю понад 100 КВт і котлів на твердому паливі потужністю понад 1МВт.

Розалія Федоришин зауважила, що в системі освіти існує загальна проблема залучення до роботи в електрогосподарствах осіб, які не мають відповідної групи допуску з електробезпеки та не пройшли навчання. Така безпечність, наголосила головний держінспектор, може мати сумні наслідки.

Водночас фахівці Управління Держпраці пояснили учасникам зустрічей порядок ведення необхідної документації.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах