18382
10:50 19.022017

У найближчі дні очікується підйом рівня води в річках Західної України і лавинна небезпека в Карпатах

Події 2750

У зв’язку з відлигою, 19-23 лютого в західних областях України очікується підйом рівня річкових вод і лавинна небезпека в Карпатах, повідомляють у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

2174

“У зв’язку з відлигою, в горах східної частини Закарпатської області оголошується значна (3 рівень) лавинна небезпека. ГУМНС звертається до громадян з проханням, по можливості, не виходити в гори”, – випливає з повідомлення на сайті відомства в неділю вранці з посиланням на Укргідрометцентр.

Також, рятувальники попереджають про очікуваний підйом рівня річкових вод на 0, 5 – 1,5 м над рівнями на річках басейнів Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.), Західного Бугу (Львівська, Волинська обл.).

“Очікується руйнування льодових явищ, льодохід, на ділянках русел з порушеною пропускною спроможністю (під мостами, на звужених ділянках русел, в місцях існуючих заторів льоду) – формування (посилення) заторів льоду з різким підвищенням рівнів води, в Турківському і Дрогобицькому районах Львівської області , при цьому можливе часткове затоплення заплав, с / г угідь, окремих населених пунктів, господарських об’єктів, розташованих вище місць утворення заторів “, уточнюють в ГУ МНС.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах