18316
19:19 17.022017

УВП № 9: таргани на кухні та подовжувач з оголеними дротами у камері для неповнолітніх в`язнів

Події 2499

Прокурори продовжують виявляти небезпечні порушення в УВП № 9.

IMG_4449(6)

Першим заступником прокурора Закарпатської області Іваном Шимоном за участю начальника відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру Віталія Білеця та прес-секретаря прокуратури області Вікторіі Попович 17.02.2017 здійснено візит до державної установи «Закарпатська установа виконання покарань (№9)» з метою перевірки умов тримання взятих під варту і засуджених осіб, а також стану усунення недоліків в діяльності установи, виявлені попередніми прокурорськими перевірками.

У ході візиту прокурори здійснили обхід режимного корпусу установи, в тому числі харчоблоку, складських приміщень. Також вони оглянули камери збірного відділення, кімнати для проведення слідчих дій, приміщення банно-прального комплексу, медичної частини. Не оминули законники і камери, в яких тримаються неповнолітні ув’язнені, жінки та відбувають покарання особи, засуджені до довічного позбавлення волі, з якими проведені бесіди з метою з’ясування наявності  у них скарг щодо режиму та умов їх тримання в установі.

IMG_4404(1)

Перевірка засвідчила, що в Закарпатській УВП № 9 продовжують мати місце порушення законодавства в частині забезпечення належних умов тримання спецконтингенту.

Зокрема, негайного вирішення потребує питання якості проведення санітарних обробок кухні, в якій виявлені побутові комахи – таргани, що є неприпустимим у місцях де  готується їжа.

IMG_4423(2)

IMG_4414(2)

У камері, де тримаються неповнолітні особи, прокурорами виявлено електричний подовжувач з оголеними дротами, що є небезпечним для життя і здоров’я неповнолітніх в`язнів та створює загрозу виникнення пожежі.

IMG_4430

Тривалий час керівництвом установи невирішеним залишається питання забезпечення камерних приміщень приліжковими тумбочками, шафами та настінними полицями для зберігання особистих речей.

Внаслідок відсутності вказаного обладнання ув’язнені вимушені і надалі зберігати продукти харчування та особисті речі на забрудненій підлозі, під ліжками, а також безпосередньо на ліжках, порушуючи санітарні норми.

До цього часу в несправному стані знаходиться каналізаційна система в приміщеннях збірного відділення. Наявні у вказаних приміщеннях санвузли не обладнані бачками для зливу води та функціонують неналежним чином. Вентиляція повітря у цих приміщеннях є вкрай незадовільною.

Сантехнічне обладнання у більшості оглянутих камерних приміщеннях секторів СІЗО потребує оновлення, а в деяких випадках – необхідна його повна заміна. Санвузли у всіх камерних приміщеннях установи також потребують обладнання бачками для зливу нечистот, проведення санітарних побілок та покращення системи вентиляції повітря.

IMG_4382

Перевірка Журналу обліку оглядів ув’язнених осіб фельдшером установи показала, що останній огляд в’язнів фельдшером проводився 31.01.2017, тоді як оглядати в`язнів він повинен щоразу, перед тим, як вони приймають душ – мінімум раз на тиждень.

IMG_4421

До того ж, з наявних у лазні 8 душових колонок функціонують лише 3, а розпилювачами води обладнані тільки дві  душові.

З метою вжиття заходів до усунення виявлених порушень закону прокуратурою області готується відповідна інформація керівництву Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України.

IMG_4443

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини