1561
13:45 30.042016

Подробиці смертельного ДТП біля ужгородської школи. ВІДЕО

Події 1715

28 квітня в Ужгороді на вулиці Підгірній сталася страшна ДТП. Неподалік від пішохідного переходу, що біля ЗОШ № 2, під колеса мікроавтобуса «Сітроен» потрапив маленький хлопчик.

uzh

«Водій зупинився пропустити пішоходів. Коли всі пройшли, рушив. Швидкості, як розумієте, не набрав. Минаючи ділянку переходу, на тротуарі боковим зором побачив жінку з двома клунками та дівчинкою поруч. У той самий момент почув удар, а відтак зрозумів: щось сталося, – коментує директор фірми, на якій працював водій згаданої машини, і продовжує: – Це трапилося на відстані 6 метрів від пішохідного переходу близько 13.45. За словами двох свідків, яких мені вдалося відшукати, водій миттєво зупинився й почав надавати посильну допомогу».

Перехожа, яка обігнала жінку з візочком та ще однією дитиною ще за 50 метрів до переходу, дала свідчення. За її словами, хлопчик не тримав маму за руку. «Бус зупинився і пропустив мене», – пояснювала вона працівникам поліції. Самого моменту ДТП свідки не бачили.

На місце події викликали швидку допомогу, яка терміново транспортувала 4-річного хлопчика до шпиталю. Дорогою дитина померла від травм, несумісних із життям.

Директор фірми, де працює водієм львів’янин – учасник ДТП, розповідає, що, спілкуючись з ним, дійшов висновку: дитина доганяла рідних і вирішила перебігти дорогу трохи далі від переходу. «Шофер – відповідальна людина, не вживає алкоголь. Виконує регулярні рейси Львів – Ужгород – Львів. До того ж надзвичайно чуйний! Коли дізнається про дітей, що потребують лікування, дуже часто перераховує кошти зі своєї й так не великої зарплати на їхню допомогу», – ділиться думками про свого працівника директор фірми, який побажав залишитися не названим.

За висновками поліції, 38-річний львів’янин не був у стані алкогольного сп’яніння. Під час експрес-тесту алкоголю в крові не виявлено. Але водій здав аналіз крові з вени на виявлення алкоголю, щоб повністю виключити

сумніви та будь-які пов’язані з цим питанням здогадки. Результати дослідження будуть відомі через 10 днів.

Колесо, під яке потрапив хлопчик, вилучено на експертизу, мікроавтобус також затримано для проведення необхідних дій із визначення його технічного стану.

Директор фірми вважає за потрібне зв’язатися з мамою хлопчика, але йому повідомили, що інтереси родини представлятиме Мирослав Горват, через якого вони і будуть спілкуватися.

Мирослав Горват у телефонній розмові з журналістом «Карпатського об’єктива» повідомив: «Ми чекаємо прибуття із зони АТО батька дитинки. З Донецька він мав приїхати до Львова 29 квітня, а звідти вже в Ужгород. Після його прибуття, ми разом з родиною та іншою стороною сядемо за стіл перемовин і обговоримо ситуацію. На першому плані тепер поховання хлопчика, яке, ймовірно, відбудеться в понеділок. Від себе скажу так: родині не стане легше, якщо водія засадять за грати. З попередніх перемовин відомо, що причетна сторона готова на матеріальне відшкодування».

Відомо, що хлопчик був одним із чотирьох дітей родини.

Подробиці ДТП розглядає поліція. Водія не затримано, але він підписав зобов’язання за першою ж вимогою з’явитися у відповідні органи.

Софія ПЕКАРОВИЧ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини