1220
14:32 26.042016

В Ужгороді активісти вимагають відставки прокурора області. ФОТО

Події 3200

«Корупція в огні гори! Янко, з посади уходи!», – з таким гаслом близько півсотні активістів зібралися сьогодні під будівлею Закарпатської прокуратури.

1

За словами пікетувальників, за їхніми зверненнями було відкрито 60 кримінальних проваджень, однак жодному із фігурантів цих гучних справ не було пред’явлено жодної підозри. Окремі кримінальні провадження тривають по декілька років. При цьому в більшості випадків з приводу бездіяльності у перелічених кримінальних провадженнях мали місце усні та письмові звернення саме на ім’я обласного прокурора Володимира Янка.

Вся ця бездіяльність прокурора Закарпаття змусила звернутися до прокурора Закарпаття Володимира Янка з вимогою залишити посаду протягом п’яти днів, розповідають активісти.

«Прокуратура повністю бездіяльний орган. Більше того, вона займається кришуванням окремих корупціонерів, – наголосив голова Громадської Ради Ужгорода Олександр Пересоляк. – До прикладу, у справах щодо Ужгородської міськради, закарпатського кардіодиспансеру, «Корони» корупційні справи просто закривалися. Наразі громадські активісти роблять роботу прокурорів і вже втомилися від цього».

До слова, протестувальникам не вдалося поспілкуватися з Володимиром Янком, оскільки він перебуває у відрядженні. Натомість з ними поспілкувався перший заступник прокурора Закарпатської області Іван Шимон:

«Громадські діячі не завжди погоджуються із рішеннями, які приймають органи місцевого самоврядування та органи влади. Тому вони завжди шукають захисту у системі органів прокуратури. Я наголошую, що досудове розслідування здійснюється слідчими Національної поліції в Закарпатській області. Система органів прокуратури здійснює процесуальне керівництво цих кримінальних справ. Усі кримінальні провадження, які на сьогоднішній день розслідуються перебувають на особистому контролі у прокурора. Ряд кримінальних проваджень нині є вже закритими через те, що відсутній склад злочину. Хочу зазначити, що громадські діячі часто відмовляються давати у повному обсязі свідчення з приводу поданих ними звернень».

Наприкінці мітингу активісти запустили портрет прокурора Володимира Янка на повітряних кульках в небо. Тож мітингом і флеш-мобом протестувальники вимагають відставки прокурора.

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах