99914
19:03 22.112021

Закарпатські митники вилучили елітне французське та італійське вино за ціною одного позашляховика. Фото

Події 6907

На митне правопорушення наважився водій рейсового автобуса…

Сьогодні, 22 листопада, на митний пост «Тиса», що на українсько-угорському кордоні, заїхав рейсовий автобус, який повертався з Італії. У «червоному коридорі», під час проходження митних формальностей, 55-річний водій задекларував виключно вживаний та новий одяг, усно підтвердивши, що не переміщує через кордон інший товар, який підлягає оподаткуванню.

Проте досвідчених митників не проведеш та й поведінка буковинського перевізника була дещо невпевнена. Тож, інспектори провели детальну перевірку автобусу. У салоні вони виявили серед особистих речей шофера 58 картонних та 4 дерев’яних коробок – елітне французське шампанське та італійське вино, загальною кількістю 351 пляшка (263 л). На що сподівався водій, не вказуючи в декларації дороговартісні алкогольні напої, орієнтовна ціна яких майже 35 тис євро, залишається здогадуватися…Але те, що згідно митного законодавства можна завозити на митну територію України лише 2 пляшки вина, водій мав добре знати, перш ніж наважитися на протизаконні плани – ціною понад мільйон гривень!

Тож, відносно водія задокументовано протокол за статтею 472 Митного кодексу України. Незадекларовані алкогольні напої, серед яких: 42 пляшки шампанського торгової французської марки «Vintage», 156 пляшок французського шампанського «Blanc de Blancs», 27 пляшок червоного італійського вина «Bolgheri», 18 пляшок «Bolgheri Sassicaia” 12 пляшок французського вина «ІCE IMPERIAL», 36 пляшок італійського вина «PATRONO» та 12 пляшок «Della Pieve», 36 пляшок «Tinanello» та інші вилучено на склад митниці. Загальну їх вартість встановить залучений спеціаліст-експерт. Справу скерують до суду, який і вирішить долю вишуканих алкогольних напоїв, які, ймовірніше ввозилися з Євросоюзу в Україну з комерційною метою з уникненням повної сплати митних платежів.

Пресслужба Закарпатської митниці

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах