99628
19:48 16.112021

Правоохоронці Закарпаття спільно обговорили протидію фальсифікації COVID-документів та нераціональному використанню бюджетних коштів

Події 2661

Як зробити боротьбу з незаконно виготовленими ПЛР-тестами та сертифікатами вакцинації більш ефективною та запобігти нераціональному використанню коштів, виділених на боротьбу з COVID-19? Саме це сьогодні обговорили представники правоохоронних та інших державних органів краю на спільній нараді. Вперше координаційний захід стосувалася такої тематики, а метою його проведення стала консолідація усіх наявних зусиль для боротьби зі злочинами цієї категорії.

Керівник Закарпатської обласної прокуратури Дмитро Казак розпочав із вже наявних результатів: маємо 167 зареєстрованих кримінальних проваджень щодо обігу фальсифікованих COVID-документів або ж нераціонального використання бюджетних коштів, виділених на запобігання цій хворобі. З цієї кількості 19 – вже розглядають у судах, є і 4 вироки.

Із нещодавніх прикладів скоординованої роботи правоохоронців – минулого місяця викрито двох працівниць ЦНАПу Мукачівської міської ради на використанні підроблених міжнародних сертифікатів про проходження вакцинації. Обвинувальні акти прокурором Мукачівської окружної прокуратури вже скеровано до суду, дії жінок кваліфікують за ч. 4 ст. 358 КК України, де можливе покарання і у виді обмеження волі до двох років.

«Ми повинні відстежувати увесь ланцюг скоєння злочину – від моменту виготовлення фальсифікованих документів і до їх надходження до кінцевого споживача, подальшого використання. При цьому потім, у суді, кожен прокурор наполягатиме на максимально можливому покаранні для причетних. А в перспективі, якщо приймуть зміни до Кримінального кодексу, цим покаранням буде від 17 до 170 тис. грн штрафу чи до 3 років ув’язнення», – резюмував Дмитро Казак.

Пріоритетом для нас є здоров’я мешканців нашої області, а не чиєсь прагнення збагатитися, коли в країні пандемія. Тому в ході наради спільно напрацьовано подальший механізм роботи органів безпеки, про результати якої надалі інформуватимемо, інформує Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини