99587
11:45 16.112021

На МП «Тиса» вилучили брендове взуття та глюкометри

Події 7438

На митному посту «Тиса», що на українсько-угорському кордоні, закарпатські митники виявили у 17 картонних коробках дороговартістні глюкометри та брендове взуття, які водій туристичного автобусу намагався завезти в Україну в обхід декларування та оподаткування.

Повертаючись з Італії, 43-річний водій під час проходження митного контролю у «червоному коридорі», вказав у декларації, що переміщує в автобусі виключно «особисті речі» до 50 кг та загальною вартістю 500 Євро, як того вимагає митне законодавство.

Коли інспектори перепитали шофера, чи бува щось не забув заделарувати, той відразу ж заперечив про наявність будь-яких інших товарів, в тому числі таких, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено.

Втім, коли митники оглянули салон автобусу, то виявили 17 картонних коробок, що знаходилися серед інших речей пасажирів. Зясувалося, що у коробках водій переміщував 40 шт сенсорів Libre торгівельної марки «FreeStale» та декілька пар новеньких зимових кросівок відомого бренду «PHILIPP PLEIN». Орієнтовна загальна вартість іноземного товару сягає понад 230 тис грн. Так, за оцінкою в інтернет-мережі, один комплект (4 шт) сенсорів для моніторингу рівня глюкози в крові зазначеної торгової марки коштує 6400 грн, а одна пара зимових кросівок з натуральної шкіри фірми «PHILIPP PLEIN» – 6 тис грн.

Цікаво, що після виявлення незадекларованих речей, пам’ять у водія відразу ж «прояснилася». Він впізнав дороговартістний товар і визнав своєю власністю, виправдовуючись, що «забув» про нього на кордоні.

Тож, не заявивши за встановленою формою точних відомостей про переміщувані через митний кордон України товари, які в даній кількості підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та оподаткуванню, відносно перевізника складено протокол за статтею 472 Митного кодексу України. Відповідальність за скоєне правопорушення – штраф в розмірі 100% вартості предметів правопорушення та їх конфіскацію.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини