99561
19:12 15.112021

У Чопському прикордонному загоні розпочинають антикорупційну акцію

Події 3752

Цього тижня у Чопському загоні, як і увсіх підрозділах Державної прикордонної служби України, проводитимуть антикорупційну акцію під гаслом: «Запобігання і виявлення корупції – справа кожного!».

Метою заходів є запобігання протизаконним проявам у прикордонному відомстві, своєчасне виявлення можливих випадків хабарництва.

Зокрема, з військовослужбовцями підрозділів охорони кордону проведуть низку заходів, спрямованих на формування нульової толерантності військовослужбовців до корупційної діяльності, на запобігання хабарництву та іншим незаконним проявам.

З персоналом, який залучається до служби у складі прикордонних нарядів,  спілкуватимуться офіцери управління Чопського загону, військовий капелан, а також співробітники Національної поліції. Прикордонникам презентують відеоролики на антикорупційну тематику, нагадають про відповідальність за спроби надання або отримання неправомірної винагороди, про моральний та духовний аспект такого правопорушення та про можливі наслідки втягування у корупційну діяльність для самих військовослужбовців та членів їх родин.

До речі, з початку цього року у Чопському прикордонному загоні було зафіксовано 106 випадків відмови військовослужбовців від отримання неправомірної вигоди. Більшість хабарів були запропоновані за перетин кордону без належних документів, у тому числі сертифікатів про вакцинацію і ПЛР-тестів, за позачерговий проїзд тощо. За всіма випадками було направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», у відповідні підрозділи Національної поліції.

Пресслужба Чопського прикордонного загону

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини