99278
14:51 8.112021

За тиждень на Закарпатті здійснили понад 1500 перевірок дотримання карантину

Події 1875

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області щоденно забезпечують посилений контроль за дотриманням протиепідемічних обмежень, передбачених відповідною постановою Кабінету Міністрів України, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Так, за період з 01.11.2021 по 08.11.2021 року у межах своїх повноважень фахівці ГУ ДПСС провели 1546 заходів нагляду (контролю), у ході яких на 222 об’єктах виявили певні порушення (що становить 14,4%), на усунення яких надали 144 приписи (пропозиції) керівникам для усунення недоліків та ініціювали складання 112 протоколів та постанов.

Зокрема, були перевірені такі об’єкти:

– 30 дошкільних закладів, порушення виявлено на 2 об’єктах (надано 2 приписи) ;

– 30 закладів загальної середньої освіти, порушення виявлено на 2 об’єктах (надано 2 приписи) ;

– 299 закладів громадського харчування, виявлено порушення на 38 об’єктах (надано 34 приписи, ініційовано складання 7 протоколів та постанов, у 4 випадках поінформовано правоохоронні органи) ;

– 499 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, виявлено порушення на 101 об’єкті (надано 48 приписів та ініційовано складання 75 протоколів та постанов, у 5 випадках поінформовано правоохоронні органи) ;

– 255 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, виявлено порушення на 24 об’єктах (надано 17 приписів, ініційовано складання 9 протоколів та постанов) ;

– 3 торговельно-розважальні центри, порушення не виявлено;

– один заклад сфери культури (кінотеатр, клуб та ін.), порушення не виявлено;

– 73 аптеки, оптики, порушення не виявлено;

– 44 перукарні і салони краси, порушення не виявлено;

– 4 спортивні зали, фітнес-клуби, басейни, порушення не виявлено;

– 6 готелів, хостелів, порушення не виявлено;

– 161 інший об’єкт нагляду, порушення виявлено на 31 об’єкті (надано 17 приписів, ініційовано складання 21 протоколу та постанови, в одному випадку поінформовано органи місцевої влади та у 8 випадках до Національної поліції).

Також щоденно забезпечувався контроль за роботою агропродовольчих ринків. За попередній тиждень там була проведена 141 позапланова перевірка з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину. За виявлені порушення винесено 24 приписи з пропозиціями керівникам ринків.

За вказаний період спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області через виступи на телебаченні та радіо, публікації в соціальних мережах та інтернет-виданнях здійснили 1814 заходів з інформування населення щодо профілактики захворювання. Зокрема, були надані рекомендації з метою запобігання виникненню захворювання, в т.ч. необхідної кількості засобів індивідуального захисту, деззасобів, нанесення дистанційних розміток, кількісті одночасного перебування споживачів та ін.

Водночас проводились перевірки за проведенням профілактичних та протиепідемічних заходів – а саме, поточної дезінфекції – у торгівельних центрах, ринках, вокзалах, об’єктах торгівлі та громадського харчування, в банках, сільських, селищних радах тощо). Здійснено моніторинг 1237 заходів поточної дезінфекції на об’єктах різної категорії.

У пунктах пропуску через державний кордон України були оглянуті 2553 транспортні засоби (легкових – 1295, вантажних –1081).

Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області закликає дотримуватись рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину, що є запорукою Вашого здоров’я. Основними заходами є – дотримання безпечної дистанції, масковий режим та вакцинація проти коронавірусної інфекції.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах