99007
13:35 2.112021

На Закарпатті підозрюють директора лікарні у зловживанні при придбанні систем для ПЛР-тестування

Події 1949

Закарпатська обласна прокуратура повідомила про підозру директора однієї з центральних районних лікарень краю у зловживанні службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом громадським інтересам (ч. 1 ст. 364 КК України).

За даними слідства, службовець, виконуючи на той момент обов’язки директора підприємства, уклав договір із товариством на закупівлю обладнання для проведення ПЛР-тестування за державні кошти. За це перерахував постачальнику майже 1,5 млн грн включно з ПДВ. При цьому підозрюваний достеменно знав, що з березня 2020 року зміни до Податкового кодексу України передбачали, що при придбанні товарів для боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 замовник звільняється від оподаткування. Так, товариству безпідставно перераховано 245 тис. грн податку на додану вартість, а громаді завдано збитків на цю суму.

За процесуального керівництва обласної прокуратури триває досудове розслідування, яке здійснює Головне управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах