98908
22:23 30.102021

На Тячівщині рятувальники й волонтери двох країн вчились реагувати на надзвичайні ситуації різного характеру

Події 3082

Протягом 29-31 жовтня у селищі Солотвино Тячівського району тривають триденні навчання з питань налагодження взаємодії між органами місцевого самоврядування, професіоналами та волонтерами на випадок настання надзвичайних ситуацій у прикордонному регіоні. Захід відбувається в рамках проєкту «Транскордонне співробітництво громадських та муніципальних аварійно-рятувальних команд».

Серед учасників навчань: вогнеборці 1-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Тячів, фахівці гірської пошуково-рятувальної частини, викладачі навчального пункту Аварійно-рятувального загону спецпризначення, рятувальники з Центру безпеки с. Нижня Апша, лісівники, фахівці Червоного Хреста, спеціалісти Центру першої допомоги м. Київ, волонтери-рятувальники з України та Румунії. Організаторами тренінгу виступили Солотвинська селищна рада та Асоціація проєктних менеджерів “Ядро”.

Навчання включають як теоретичну, так і практичну частини. Зокрема, у п’ятницю лектори розповідали присутнім про взаємодію професіоналів та волонтерів у випадку настання надзвичайних ситуацій, способи та методи цієї комунікації, а також особливості дій волонтерських бригад під час порятунку людей у різних НС: пожежі, повені, техногенні катастрофи тощо.

Сьогодні ж, 30 жовтня, розпочалася практична фаза тренінгу. Зокрема, фахівці відпрацювали такі ситуації як ліквідацію лісової пожежі (з імітацією реального загорання), порятунок людини, що загубилася в горах (із застосуванням системи GPS), рятування з висоти за допомогою крутопохилої переправи, ліквідація наслідків дорожньо-транспортній пригоді, з наочною демонстрацією процесу деблокування людей тощо. Також у рамках навчань проводилися заняття з надання першої долікарської допомоги.
Завершаться триденні навчання у неділю, 31 жовтня.

ГУ ДСНС України у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах