98413
13:29 19.102021

На Закарпатті здійснено понад тисячу перевірок з питань дотримання суб’єктами господарювання карантинних вимог

Події 2545

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області щоденно забезпечують посилений контроль за дотриманням обмежень, передбачених відповідною постановою Кабінету Міністрів України, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами).

Так, за період з 11.10.2021 по 18.10.2021 року у межах своїх повноважень фахівці ГУ ДПСС краю провели 1103 заходи нагляду (контролю), у ході яких на 117 об’єктах виявлені певні порушення (що становить 10,6%), на усунення яких надано 108 приписів (пропозицій) керівникам та ініційовано складання 13 постанов та протоколів.

Були перевірені такі об’єкти:

  • 374 об’єкти торгівлі продовольчими товарами, виявлено 41 порушення (надано 37 приписів (пропозицій) та ініційовано складання 6 постанов та протоколів);
  • 185 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, виявлено 23 порушення (надано 22 приписи (пропозиції) та ініційовано складання 1 постанови);
  • 248 закладів громадського харчування, виявлено 20 порушень (надано 20 приписів (пропозицій));
  • 23 перукарні і салони краси, порушення виявлено в 1 (надано 1 припис (пропозиція)) ;
  • 27 дошкільних закладів, порушень не виявлено;
  • 23 заклади загальної середньої освіти, порушень не виявлено;
  • 91 інший об’єкт нагляду, порушення виявлено на 10 (надано 6 приписів та ініційовано складання 6 постанов).

Щоденно здійснюється контроль і за роботою агропродовольчих ринків. За попередній тиждень там були проведені 132 позапланові перевірки з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину. За виявлені порушення винесено 22 приписи з пропозиціями керівникам ринків.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській також інформують населення щодо профілактики захворювання через виступи на телебачені та радіо, публікації в соціальних мережах та інтернет-виданнях (1085 заходів). Фахівці надають рекомендації з метою запобігання виникненню захворювання стосовно проведення профілактичних заходів, в т.ч. необхідної кількості засобів індивідуального захисту, деззасобів, нанесення дистанційних розміток, кількісті одночасного перебування споживачів, фасування продуктів харчування тощо.

Водночас здійснюється контроль за проведенням профілактичних та протиепідемічних заходів – а саме, поточної дезінфекції – у торгівельних центрах, ринках, вокзалах, об’єктах торгівлі та громадського харчування, в банках, сільських, селищних радах тощо). Проведено моніторинг 968 заходів поточної дезінфекції на об’єктах різної категорії. У пунктах пропуску через державний кордон України оглянуто 3120 транспортних засобів (в т.ч. легкових – 2174, вантажних – 946).

Робота з нагляду за дотриманням суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину триває.

Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області закликає краян дотримуватись рекомендацій щодо організації протиепідемічних та профілактичних заходів на період адаптивного карантину. Основними заходами є – дотримання безпечної дистанції, маскового режиму та вакцинація проти коронавірусної інфекції.

У країні можуть посилити обмеження вже найближчим часом. Водночас для вакцинованих обіцяють послаблення. Змінені правила адаптивного карантину за зонами можуть затвердити вже на цьому тижні.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах