62264
12:59 13.102021

Мешканець Тячівщини постане перед судом за заволодіння землями

Події 1995

Тячівська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо мешканця смт. Солотвино за фактами шахрайства у великих та особливо великих розмірах, а також використання завідомо підробленого документу (ч.ч. 3, 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, обвинувачений шахрайським шляхом заволодів двома комунальними земельними ділянками у Солотвині, загальна вартість яких становить понад 1 млн грн.

Закарпатець скористався завідомо підробленими актами на право власності на землі, на основі яких виготовив необхідну документацію та безпідставно одержав у власність вказані ділянки, що належали сільській раді. Їх цільове призначення – для ведення особистого селянського господарства. При цьому встановлено, що земля громадянину органом місцевого самоврядування у жодному випадку не виділялася. У подальшому закарпатець відчужив вказані землі третім особам.

Під час досудового розслідування на земельні ділянки з метою їх збереження як речового доказу накладено арешт. Слідство у кримінальному провадженні здійснював Тячівський районний відділ поліції ГУ Нацполіції в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах