97970
14:22 9.102021

В Україні за підробку Covid-сертифікатів відкрили майже пів тисячі кримінальних справ

Події 2150

З початку епідемії коронавірусу в Україні уже викрили чимало випадків продажу фальшивих результатів ПЛР-тестів та сертифікатів про вакцинацію.

Такі папери, перш за все, потрібні тим, хто планує поїздку за кордон і не хоче проходити самоізоляцію. До прикладу, аби контролювати справжність сертифікатів на Закарпатті прикордонники сканують документ спеціальними програмами.

Кожен COVID-сертифікат, який перевіряється програмою «SafeBorder» має унікальний електронний ідентифікатор та QR-код. При скануванні за кілька секунд ваш документ – знаходять у базі.На сьогодні до довірчої мережі цифрових COVID-сертифікатів під’єднані майже 40 країн, серед яких країни – члени ЄС. Щодня прикордонники завдяки цьому обладнанню сканують велику кількість документів.

Купити негативний тест, або ж придбати «Ковід-сертифікат», «ПЛР-тест поштою терміново», «Медичні довідки без черг» – кількість таких повідомлень у соцмережах та в українському сегменті стрімко зростає – у поліції нагадують про відповідальність за використання таких речей.

Але відповідальність вочевидь не лякає людей. Юристи розповідають, на сьогодні вже є випадки коли за такі дії суди виносили вироки.

Підробка таких документів дуже не безпечна – про це кажуть і лікарі.

В Україні за підробку Covid-сертифікатів відкрили майже пів тисячі кримінальних справ. Також кілька днів тому суд виніс перший вирок лікарю за підробку, він заплатив штраф на суму понад 30 тис. гривень також та позбавили права діяльності за фахом на один рік.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Всі новини