97883
11:08 7.102021

На МП «Лужанка» не пройшли митний контроль українці з 8 айфонами

Події 4556

Як ми вчора повідомляли, на МП «Лужанка» інспектори вилучили не задекларовані 14 айфонів, вартістю понад пів мільйона гривень. Утім. пізніше на МП «Лужанка» закарпатські митники виявили ще 8 неадекларованих мобільних телефонів iPhone 13 Pro Max 256 gb Gold, вартістю понад 670 тис грн, які четверо громадян України сподівалися завезти в обхід оподаткування. Як і в попередньому випадку, львів’яни поверталися на легковику марки «Ауді S7» з Австрії через українсько-угорський кордон. Під час проходження митного контролю свідомо обрали «зелений коридор», усно підтвердивши, що не переміщують товари, вартість яких обмежена митним законодавством.

Утім, при перевірці особистих речей водія та трьох пасажирів, митники виявили незадекларовані новенькі айфони в упаковці виробника. Дві мобілки знаходилися у кишені куртки одного з пасажирів, інші троє громадян самі пред’явили по два айфони з фіскальними чеками.

До слова, лише одна мобілка цієї марки і моделі коштує 1369 євро. Тоді як згідно з митним законодавством на одну особу дозволено ввозити товар без декларування та оподаткування, якщо його вартість не перевищує 500 євро. Громадяни зізналися, що придбали сучасні телефони iPhone 13 Pro Max 256 gb Gold у Відні для власних потреб.

Відтак, відносно кожного пасажира і водія складено протоколи про порушення митних правил за статтею 471 Митного кодексу України. Дана стаття передбачає накладення штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а у разі якщо безпосередніми предметами правопорушення є товари, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством України, – також конфіскацію цих товарів.

Наразі не задекларований товар, загальною вартістю 671,2 тис грн, вилучено на склад митниці. Справу скерують до суду, який і вирішить долю предметів правопорушення.

Про це повідомляє Закарпатська митниця.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини