97868
15:59 6.102021

На КПП «Тиса» за останні дні виявили 18 підроблених сертифікатів вакцинації

Події 2026

Лише за останні 10 днів у пунктах пропуску Чопського прикордонного загону було виявлено 18 підроблених сертифікатів вакцинації. Усі вони були пред’явлені громадянами України. Більшість документів містять ознаки підробки документа, інші видано у незаконний спосіб.

З метою швидкої та ефективної перевірки дійсності сертифікатів прикордонники активно застосовують технічні засоби та відомчі бази даних. Тож шанси недобросовісних подорожніх проїхати за підробленим сертифікатом зводяться до нуля. До того ж, у разі виявлення такого правопорушення прикордонники інформують співробітників Національної поліції. Відповідальність за підробляння документів передбачена ст.358 Кримінального кодексу України.

Зокрема, останній такий випадок стався учора в пункті пропуску «Тиса». Чоловік та жінка, які прямували на в’їзд в Україну, пред’явили на контроль міжнародні сертифікати про вакцинацію, видані одним з медичних закладів Закарпаття. Під час їх перевірки за допомогою цифрового фільтра Safeborder інформація з QR-кодів у документах не зчитувалась. Також прикордонники встановили, що власники обох сертифікатів не проходили вакцинацію у зазначеній в документі медичній установі.

Недійсні документи у громадян вилучили викликані прикордонниками на місце події співробітники Нацполіції. В’їзд в Україну особам дозволили лише після завантаження мобільного додатку «Вдома». Про виявлене правопорушення направлено повідомлення на адресу Ужгородського районного відділу Нацполіції.

Про це повідомляє пресслужба Чопського прикордонного загону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах