97841
13:03 6.102021

На МП «Лужанка» інспектори вилучили не задекларовані 14 айфонів, вартістю понад пів мільйона гривень

Події 3137

7 протоколів задокументували закарпатські митники відносно водія мікроавтобуса та пасажирів, які намагалися незаконно завезти на митну територію України новенькі мобільні телефони iPhone 13 Pro в обхід декларування та оподаткування.

Порушення митних правил за статтею 471 Митного кодексу України зафіксовано на митному посту «Лужанка», що на українсько-угорському кордоні.

Повертаючись з Євросоюзу на мікроавтобусі, водій та 6 пасажирів для проходження митного контролю свідомо обрали спрощену смугу – «зелений коридор». Тим самим підтверджуючи, що не переміщують товари, які необхідно декларувати та вартість яких перевищує 500 євро, дозволену митним законодавством для ввезення на одну особу.

При усному опитуванні всі семеро львів’ян підтвердили, що дотримуються порядку переміщення товарів через митний кордон України.

– Під час митного контролю українці заперечили наявність будь-яких товарів обсягах, що підлягають обов’язковому письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами та підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо ввезення на митну територію України, – розповідають інспектори митного посту «Лужанка».

Та закарпатські митники вирішили перевірити співвітчизників на доброчесність, вивантаживши з багажного відсіку транспортного засобу всіх речей та детально оглянувши кожен багаж.

Відтак, було виявлено не задекларовані 14 мобільних телефонів iPhone 13 Pro різних моделей та IMEI, загальною вартістю 562 984 грн.

Громадяни України визнали виявлений товар своєю власністю, виправдовуючись, що придбали по два iPhone 13 Pro в Австрії для власних потреб.

Тож, українці порушили встановлений порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю, – констатують митники, уточнюючи: – Тобто, переміщення через митний кордон України особами, які формою проходження митного контролю обрали “зелений коридор”, товарів в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму.

Предмети порушення митних правил в порядку статті 511 Митного кодексу України вилучено та передано на склад митниці до остаточного рішення суду.

Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах