97790
13:51 5.102021

На Закарпатті одну з лабораторій підозрюють у видачі фальшивих сертифікатів про вакцинацію

Події 4189

У двох працівників Мукачівської міської ради виявили підробні COVID-сертифікати. Інформацію підтвердив речник міськради Владислав Микита. За його словами, працівники написали заяви на звільнення.

Про цей випадок міський голова Мукачева Андрій Балога повідомив правоохоронні органи.

Старший інспектор відділу комунікації Головного Управління Нацполіції в Закарпатські області Євгенія Красилинець розповіла, що до поліції з таким повідомленням ніхто не звертався. “Однак, як правоохоронці виявили таку інформацію, внесли відомості до ЄРДР за ознаками підроблення документів, печаток, штампів, бланків чи їх збуту. Винним загрожує до 17 000 гривень штрафу або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років”. Наразі правоохоронці встановлюють всі обставини події.

Народний депутат Віктор Балога 4 жовтня звернувся до Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка з проханням провести перевірку та відреагувати на даний факт. У зверненні він вказав, що дві копії сертифікатів з ознаками підробки вакцинації виявили серед працівників Мукачівської міської ради.

«Надані підроблені сертифікати були завірені нібито печаткою КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги Мукачівської міської територіальної громади”. Лікар Левчук Ольга, що видала документ, не є працівником цього медичного закладу, що і дало підставу вважати його недійсним. Встановлено, що лікар Левчук Ольга є працівником ПП”Астра-Діа”», – зазначив нардеп у зверненні.

Також до звернення Віктор Балога додав копії сертифікатів.

Ольга Левчук на своїй сторінці у мережі Фейсбук ситуацію прокоментувала так:

Суспільне

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах