96678
11:43 13.092021

165 тисяч гривень збитків під час ремонту камер в СІЗО на Закарпатті – ексначальник виправної установи постане перед судом

Події 1524

Обіймаючи посаду начальника, полковник внутрішньої служби погодив проведення ремонтних робіт на загальну суму понад один мільйон гривень, а надалі підписав акти виконаних робіт із завідомо неправдивою інформацією. Йому інкримінують зловживання службовим становищем та службове підроблення.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області з колегами-правоохоронцями встановили, що на згаданому ремонті було незаконно привласнено 165 тис. грн бюджетних коштів. На цю суму у відповідних актах виконаних робіт завищили їхні вартість та обсяг.

У червні 2021 року, на підставі отриманих доказів слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Львові за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури повідомили про підозру на той час начальникові СІЗО. Тоді йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 180 тис. грн, яку підозрюваний вніс.

9 вересня обвинувальний акт стосовно вже колишнього керівника спецустанови правоохоронці скерували до суду. Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах