96631
16:59 10.092021

Податківці Закарпаття викрили схему привласнення бюджетних коштів

Події 2076

Працівники відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Закарпатській області за результатами опрацювання відомостей, наданих ГУ Національної поліції в Закарпатській області, викрито схему привласнення державних коштів.

Встановлено, що одне з ТОВ за результатами процедури закупівлі медичного обладнання в режимі реального часу без використання електронної системи закупівель уклало з Комунальним некомерційним підприємством угоду. Відтак здійснено постачання медичного обладнання вартістю 1 млн 470 тис. грн без застосування податкової пільги з податку на додану вартість, передбаченої законами України № 530-ІХ від 17 березня 2020 року та № 540-ІХ від 30 березня 2020 року. Це призвело до надмірних витрат бюджетних коштів в сумі 245 тис. грн.

У ході проведення слідчим управлінням ГУ Національної поліції в Закарпатській області досудового розслідування кримінального провадження, порушеного за ч.3 ст.191 КК України, та в результаті вжиття відповідних додаткових заходів, ТОВ здійснило повернення коштів на користь КНП у розмірі суми ПДВ 245 тис. грн.

Про це повідомляє ДПС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах