17:59 9.092021

Неподалік Закарпаття діє шахрайська схема із телефонним дзвінком

Події 3464

Центральний суд Будапешта визнав винною та засудив вагітну жінку на два роки 9 місяців ув’язнення за співучасть у шахрайстві.

За даними прокуратури обвинувачена п’ять разів була причетна до здійснення шахрайства проти людей похилого віку й виступала посередником під час отримання від них грошей. У кожному конкретному випадку невідомий телефонував потерпілим нібито з відділку поліції, де за скоєння ДТП начебто були затримані їхні діти, і просив сплатити 20 мільйонів форинтів як заставу за звільнення родича.

Жоден із постраждалих не мав такої суми, але шахраям і так вдалося зібрати майже 10 мільйонів форинтів та ювелірних виробів на мільйони форинтів. Вони були передані в заздалегідь домовлених місцях обвинуваченій, яка знала про обман жертв, ідеться в повідомленні прокуратури.

Згідно з вироком, обвинувачена зобов’язана заплатити майже 8 мільйонів форинтів компенсації. Прокуратура подала апеляційну скаргу на вирок щодо посилення, адвокати – щодо пом’якшення вироку шахрайці, інформує Центральний суд Будапешта.

MTI

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах