96187
15:22 31.082021

Аферу з «липовими» документами виявили на Закарпатській митниці

Події 2571

Закарпатські митники спільно з колегами Координаційно-моніторингової митниці викрили недобросовісного керівника Великобританської компанії, який хотів завезти на митну територію України автозапчастини за підробленими документами.

Іноземний вантаж прибув на митний пост «Мукачево» Закарпатської митниці. У митній декларації вказувалося, що в режимі «імпорт» ввозився вантаж «автозапчастини в асортименті», вагою 24200 кг, загальною вартістю 12250 фунтів стерлінгів. Відправник – Великобританська компанія, одержувач – закарпатське підприємство.

Однак, інспектори управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці засумнівалися у достовірності даних у товаросупровідних документах, тому звернулися до колег Координаційно-моніторингової митниці щодо перевірки. Відтак, у листі-відповіді від НЦБ Інтерполу у Великобританії зазначалося, що вказана англійська фірма відсутня в реєстрі, а за даною адресою знаходиться інша компанія.

Таким чином, керівник великобританської компанії вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України товару, подавши Закарпатській митниці підроблені документи, а саме – інвойсу, в якому неправдиві дані щодо відправника та одержувача «автозапчастин». Це і стало приводом для складення протоколу про порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі товар, серед якого: двигуни для різних марок легкових автомобілів та позашляховиків, інші запчастини (всього – 1233 шт, вартістю – майже 390 тис грн) вилучено на склад митниці. Справу скерують до суду, який і вирішить подальшу долю предметів правопорушення.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах