96144
16:18 30.082021

На Закарпатські розшукали чоловіка, який викрав банківську картку та зняв з неї 20 тисяч гривень

Події 3591

Відділ протидії кіберзлочинам в Закарпатській області спільно зі слідчими Ужгородського районного управління поліції за процесуального керівництва прокуратури викрили 34-річного чоловіка на злочині з чужою банківською карткою.

Встановлено, що зловмисник відпочивав у барі, згодом він помітив, що один із відвідувачів перебуває в стані алкогольного сп’яніння і скористався ситуацією. Чоловік непомітно викрав у потерпілого мобільний телефон та банківську картку.

Після цього фігурант справи застосував дані, що містилися у смартфоні та привласнив 20 тисяч гривень з чужого банківського рахунку. Поліція встановила, що раніше вже судимий за майновий злочин ужгороднць частину грошей зняв у банкоматі, частину просто перевів на власні рахунки.

Такі дії зловмисника кваліфіковані за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України, тобто за ч.2 ст.185, ч.1 ч.2 ст.200 ч. 3 ст. 357, ч.ч.1, 2 ст.361. Мова йде про крадіжку, незаконний доступ до банківського рахунку, незаконне заволодіння важливим особистим документом та несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем.

Фігуранту справи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до шести років, передає Ужгородське районне управління поліції.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах