96132
14:02 30.082021

За тиждень на Закарпатті здійснили понад 800 перевірок дотримання карантину

Події 4060

На Закарпатті спеціалісти ГУ ДПСС здійснили 838 перевірок з питань дотримання суб’єктами господарювання карантинних вимог..

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області щоденно забезпечують посилений контроль за дотриманням обмежень, передбачених відповідною постановою Кабінету Міністрів України, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Так, за період з 23.08.2021 по 29.08.2021 року у межах повноважень фахівцями ГУ ДПСС було проведено 838 заходів нагляду (контролю), у ході яких на 44 об’єктах були виявлені певні порушення (що становить 5,2%), на усунення яких надано 44 приписи керівникам.

Зокрема, були перевірені такі об’єкти:

275 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, виявлено 10 порушень (надано 10 приписів) ;

96 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, виявлено 3 порушення (надано 3 приписи) ;

188 закладів громадського харчування, виявлено 2 порушення (надано 2 приписи) ;

14 перукарень і салонів краси, порушення не виявлено;

18 дошкільних закладів, порушення не виявлено;

20 закладів загальної середньої освіти (порушення не виявлено) ;

95 інших об’єктів нагляду, порушення не виявлено.

Водночас фахівці ГУ ДПСС щоденно контролюють роботу агропродовольчих ринків. За попередній тиждень там були проведені 126 позапланових перевірок з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину. За виявлені порушення винесено 29 приписів з пропозиціями керівникам ринків.

Також здійснено 802 заходи з інформування населення щодо профілактики захворювання через виступи на телебаченні та радіо, публікації в соціальних мережах та інтернет-виданнях. Фахівці надають рекомендації задля запобігання виникненню захворювання, щодо проведення профілактичних заходів, в т.ч. необхідної кількості засобів індивідуального захисту, деззасобів, нанесення дистанційних розміток, кількісті одночасного перебування споживачів, фасування продуктів харчування та ін.

Спеціалісти ГУ ДПСС області здійснюють контроль і за проведенням профілактичних та протиепідемічних заходів, зокрема поточної дезінфекції, у торгівельних центрах, ринках, вокзалах, об’єктах торгівлі та громадського харчування, в банках, сільських, селищних радах тощо. Проведено моніторинг 788 заходів поточної дезінфекції на об’єктах різної категорії. У пунктах пропуску через державний кордон України оглянуто 2569 транспортних засобів (в т.ч. легкових –1825, вантажних – 744).

Робота з нагляду за дотриманням суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину триває.

Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області закликає дотримуватись рекомендацій щодо організації протиепідемічних та профілактичних заходів на період адаптивного карантину, що є запорукою Вашого здоров’я. Основними заходами є дотримання безпечної соціальної дистанції, масковий режим та ВАКЦИНАЦІЯ проти коронавірусної інфекції.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах