96016
10:38 27.082021

На Закарпатті через кордон намагалися ввезти радіатори за підробленими документами

Події 2309

Закарпатські митники спільно з Департаментом боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби попередили спробу незаконного ввезення на митну територію України товару вартістю понад 2,3 млн грн.

Порушення митних правил зафіксували на митному посту «Тиса», що на українсько-угорському кордоні.

Під час митного контролю товару «радіатори», які слідували на адресу однієї із столичних компаній, інспектори поставили під сумнів дійсність товаросупровідних документів і достовірність даних щодо заявленої вартості $29 тис. для 19 тонн вантажу та розпочали перевірку. Щоби з’ясувати дійсність наданих до митного контролю документів, Департамент боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил звернувся до Митної адміністрації Італійської Республіки із запитом надання допомоги.

Як виявилось, вартість імпортованого товару майже у три рази вища від заявленої і складає більш як €71 тис., а їх відправником та одержувачем є зовсім інші компанії, ніж ті що зазначались у поданих для контролю документах.

Наразі закарпатські митники склали протокол про порушення митних правил за ознаками ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Предмети правопорушення, а це більш як 1340 алюмінієвих радіаторів вартістю 2,3 млн грн, вилучили та розмістили на складі Закарпатська митниця.

До речі, це не перша поставка товару, яка слідує на адресу цієї компанії-імпортера протягом поточного місяця з ознаками порушеннями митного законодавства. Проте спроба порушення митних правил завчасно попереджається завдяки ефективній взаємодії підрозділів Держмитслужби та компетентних органів іноземних держав.

Про це повідомляє Закарпатська митниця.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах