95340
16:41 11.082021

На Ужгородщині затримали безпілотник контрабандистів

Події 2645

Сьогодні вночі прикордонники Чопського загону припинили незаконне переміщення тютюнових виробів з України в Угорщину з використанням безпілотного літального апарата.

У рамках спільної прикордонної операції «Карпати-2021», військовослужбовці відділу «Соломоново» отримали інформацію про рух безпілотника поблизу держрубежу. Прикордонники одразу розпочали спеціальні заходи з пошуку місць злету та посадки літальних апаратів, а також осіб, можливо причетних до протиправної діяльності. До моніторингу повітряного простору та пошуку залучили прикордонні наряди від сусідніх підрозділів і оперативних співробітників.

Як результат, на околиці села Глибоке Ужгородського району прикордонним нарядом відділу «Соломоново» було затримано під час посадки безпілотний літальний апарат та трьох чоловіків, які очікували на завершення польоту пристрою. Поблизу місця посадки виявили також легковий автомобіль «ВАЗ» української реєстрації, пульт управління до безпілотника, ноутбук та три пакунки тютюнових виробів. У поліетиленову плівку було запаковано 576 пачок сигарет білоруського виробництва без марки акцизного збору України.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу Нацполіції, яка вилучила виявлені предмети та товари, що, найімовірніше, використовувалися задля контрабандної діяльності.

Після проведення першочергових заходів водій легковика у супроводі співробітників Нацполіції вибув до Ужгородського відділу поліції. Інших двох чоловіків доставили у прикордонний підрозділ з метою притягнення до адміністративної відповідальності за ст.202 КУпАП «Порушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску через державний кордон України або режимних правил у контрольних пунктах в’їзду-виїзду».

На адресу ДФС у Закарпатській області направлено повідомлення про виявлення ознак правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.204 ККУ «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів».

Про це повідомляє пресслужба Чопського прикордонного загону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах