95269
16:14 10.082021

На Закарпатті підвели підсумки операції «Карпати-2021»

Події 3702

В обласній державній адміністрації працівники поліції, прикордонники, Національна гвардія, та керівництво облдержадміністрації розповіли про результати спільної операції «Карпати-2021», яка відбувається у трьох областях України.

Сьогодні, 10 серпня, в Закарпатській обласній державній адміністрації підсумки операції «Карпати-21» підбили заступник голови ОДА Ігор Шинкарюк, перший заступник начальника Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Олексій Гавель, начальник відділу міграційної поліції Закарпаття Михайло Густей та перший заступник командира 3-го батальйону 2-гої Галицької бригади НГУ Андрій Галицький.

Спільна для всіх цих правоохоронців операція розпочалася 5 липня і триває на кордонах з Польщею, Румунією та Словаччиною. До боротьби з незаконним перетином кордонів залучені і правоохоронці цих трьох країн.

Ігор Шинкарюк в першу чергу подякував правоохоронцям за плідну роботу та відзначив, що бачить гарні результати спільної співпраці. Посадовець наголосив, що нелегальна міграція та незаконне переправлення товарів через кордони дуже негативно позначаються на економіці нашої держави. Заступник голови Закарпатської ОДА наголосив, що правоохоронці завжди відчуватимуть підтримку з боку влади в подібній роботі.

Перший заступник начальника Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Олексій Гавель розповів, що загалом на територіях Закарпаття, Івано-Франківської та Чернівецької областей діють майже 600 нарядів правоохоронців, які більше як за місяць попередили 41 випадок незаконного перетину кордону 137 мігрантами. Крім цього, вдалося попередити 38 спроб незаконного перевезення цигарок через кордон, загалом мова йде про 456 ящиків.

Також вилучено 9 одиниць зброї, близько 100 набоїв, фіксувалося 54 випадки використання недійсних чи підроблених документів. Загалом вилучено товарів на понад 3 мільйони гривень.

Начальник відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області Михайло Густей наголосив, що 8 особам вже повідомлено про підозру за порушення кримінального законодавства в цьому напрямку. Частину з них одразу затримували в процесуальному порядку. Також поліцейський відзначив, що боротьба з нелегальною міграцією на території Закарпаття відбуватиметься постійно.

Посилення співпраці правоохоронців показало гарні результати. Саме тому навіть після звершення операції «Карпати-2021», всі ці напрацювання використовуватимуться і надалі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах