95104
15:26 6.082021

На Закарпатті підозрюють митника, який пропустив автівку з незадекларованими товарами

Події 5235

За погодження прокурора Закарпатської обласної прокуратури старшому державному інспектору митного поста «Лужанка» Закарпатської митниці Держмитслужби повідомлено про підозру у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України).

У ході слідства встановлено, що посадовець під час проведення митного оформлення двох транспортних засобів, які заїжджали в Україну, умисно вніс в інформаційну систему АСМО «Інспектор-2006» недостовірні відомості про проведення митних формальностей щодо вказаних автомобілів. У подальшому, за результатами проведеного переогляду транспортних засобів, у них виявили понад 1300 кг незадекларованого одягу та взуття. Для визначення їх вартості призначено відповідну експертизу.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі П’ятого слідчого відділу (з дислокацією у м. Ужгороді) ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, за процесуального керівництва прокурорів Закарпатської обласної прокуратури.

Санкція інкримінованої чоловіку статті передбачає покарання у виді штрафу в розмірі від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах