94349
17:18 20.072021

Підсумки Західного регіонального управління ДПСУ

Події 3361

Майже 3 мільйони пачок сигарет вилучено на західних рубежах. Таку кількість тютюнових виробів виявили у І півріччі 2021 року прикордонники підрозділів Західного регіонального управління як у пунктах пропуску, так і поза ними – на рівнинах, у горах і на річках.

Від Волині і до Буковини включно прикордонники припинили понад 260 спроб незаконного переміщення сигарет до ЄС. Загальна кількість вилученого курива за перші 6 місяців поточного року сягнула майже 2,8 мільйона пачок. Цей показник «перевершив» дані першого півріччя 2020 року у 2,3 разу!

Найбільшу партію контрабандних тютюнових виробів цьогоріч було виявлено співробітниками Луцького прикордонного загону. У результаті проведення оперативних заходів, на одному зі складів у обласному центрі Волині правоохоронці виявили понад 1 мільйон пачок сигарет.

Що стосується напрямків і маршрутів контрабанди тютюнових виробів, то найактивнішою залишається ділянка Чернівецького загону, зокрема – кордон з Румунією. Прикордонники на Буковині припинили незаконне переміщення майже 790 000 пачок сигарет. З них, 560 тисяч пачок, тобто 1120 ящиків, намагалися перемістити до сусідньої країни поза пунктами пропуску т.зв «верблюди» і «бобри». Ще майже 170 тисяч пачок (340 ящиків) курива «вполювали» бійці Мукачівського загону на «зеленому» кордоні з Угорщиною і Румунією.

У пунктах пропуску через державний кордон було припинено майже півтори сотні спроб незаконного переміщення сигарет. Загальна кількість виявлених тютюнових виробів сягнула понад півмільйона пачок. «Лідером», знову таки, став Чернівецький прикордонний загін, інспектори якого зупинили контрабандне переміщення майже 230 тисяч пачок сигарет. Ще понад 180 тисяч пачок виявили у пунктах пропуску на Волині.

Крім того, охоронцями кордону виявлено і вилучено 12 літальних апаратів (10 безпілотних та 2 малих), які використовувалися з протиправною метою, затримано 1 літак.

Нагадаємо: наразі у Закарпатській, Чернівецькій та Івано-Франківській областях триває спільна операція «Карпати-2021» спрямована на протидію незаконній міграції та організованій злочинності з незаконного переміщення товарів через кордон.

Про це інформує прес-служба Мукачівського прикордонного загону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах