94239
12:09 19.072021

Лісу на Великоберезнянщині завдано шкоди на сотні тисяч гривень

Події 1937

Про порушення вимог природоохоронного законодавства в ДП «Великоберезнянський лісгосп» повідомив громадянин Л. у своєму зверненні до Державної екологічної інспекції у Закарпатській області.

Для розгляду викладених тверджень державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області із залученням представників Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства провели позапланову перевірку зазначеного лісгоспу.

Під час заходу державного нагляду (контролю) серед порушень вимог природоохоронного законодавства зафіксовано незаконну рубку дерев, пошкодження дерев до ступеня припинення та неприпинення росту. Встановлено, що в літній період 2020 року частина Чорноголівського та суміжні насадження Білоберезівського лісництв пройдені лісовою пожежею, якою пошкоджено лісову підстилку, підріст та значну частину дерев. Виявлено, що на одній з ділянок лісогосподарства проведення кінцевого прийому рівномірно поступової рубки не запроектовано матеріалами лісовпорядкування.

Тож за результатами перевірки Інспекцією відповідно до такс обраховано розмір шкоди, заподіяної лісовим ресурсам, який склав 991,034 тис. грн., в тому числі внаслідок лісової пожежі на суму 565,705 тис. грн. ДП «Великоберезнянський лісгосп» виставлено претензію для добровільного відшкодування завданої державі шкоди.

Також Інспекція звернулась до Закарпатського ОУЛМГ щодо проведення об’єктивного обстеження вказаних лісництв за фактом пошкодження насаджень лісовою пожежею та вжиття заходів відповідного реагування, а також анулювання в найкоротші терміни лісорубного квитка стосовно зазначеної ділянки Чорноголівського лісництва ДП «Великоберезнянський лісгосп».

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини