61587
15:48 16.072021

У Верховному Суді вирішилося питання користування землею в курортній зоні селища Солотвино

Події 2190

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду за доводами Офісу Генерального прокурора скасував рішення судів першої та другої інстанцій, якими припинено право постійного користування КНП «Солотвинська обласна алергологічна лікарня» Закарпатської обласної ради земельною ділянкою площею 1,03 га на береговій лінії одного з озер в межах смт Солотвино.

Напередодні Закарпатською обласною прокуратурою встановлено, що в липні 2020 року приватне товариство, маючи на меті усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та будівлями на ній, подало до Господарського суду Закарпатської області позов до згаданого підприємства та Солотвинської селищної ради щодо припинення права користування земельною ділянкою площею 6,13 га. Вказаний позов суд частково задоволив, а згодом Західний апеляційний господарський суд своєю постановою залишив його без змін.

Вказані обставини і стали підставами для органів прокуратури звернутися до суду із касаційною скаргою. За результатами її розгляду доведено безпідставність звернення товариства до суду щодо припинення права постійного користування лікарні землею та відмовлено у задоволенні вимог позивача.

Пре це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах