94123
11:39 16.072021

Інформація щодо наслідків погіршення погодних умов на території Закарпаття

Події 2143

(дані станом на 06:00 16 липня)

Негода, яка пронеслася в ніч з 15 на 16 липня територією Закарпатської області наробила чимало біди: на проїжджі частини попадали дерева, були підтоплення житлових будинків та пошкодження покрівель споруд, а також відключення від електропостачання населених пунктів.

Так, станом на 06:00 16.07.2021 зареєстровано 19 випадків падіння дерев на проїжджі частини.

Найбільший деревопад стався в м. Берегово (2 випадки) та на території сіл Онок, Батьово (4), Дунковиця, Кідьош та селищ Королево і Вилок Берегівського району – усього 11 повалених дерев. Також через негоду попадали дерева і в Ужгородському (села Оноківці, Чомонин (3), Хустському (села Горінчово та Білки), Тячівському (смт. Усть-Чорна) районах та м. Свалява.

Для ліквідації наслідків залучались відділення 1-го, 3-го та 4-го державних пожежно-рятувальних загонів.

Також інтенсивні опади в м. Мукачево призвели до підтоплення двох житлових будинків. Для відкачування води залучались відділення 9-ї та 10-ї державних пожежно-рятувальних частин м. Мукачево. Відкачано 15 куб. м води.

Відключено від електропостачання 11 населених пунктів повністю та 19 частково, а саме: Рахівський район: с.Кобилецька Поляна; Мукачівський район: села Ялове,. Задільське, Чопівці, Страбичово, Н.Давидково, Ракошино (частково), Жнятино (частково), Н.Ворота (частково); Берегівський район: с. Карачин, с. Притисянське, с. Братово (частково), с. В.Паладь (частково), с. Шаланки (частково), с. В.Комяти (частково), с.Фанчиково (частково), с. Сасово (частково), с. Бобове (частково), с. Петрово (частково), с. Н.Село (частково), м. Виноградів (частково), с. Батьово (частково); Хустський район: с. Мідяниця, с. Собатин, с. Крайниково, с. Сільце (частково), с. Камя’нське (частково), с. Золотарьово (частково), с. Сокирниця (частково), с. Крайниково (частково).

Шквалистим поривом вітру було пошкоджено покрівлю на 35 будівлях на території Берегівського району. Так, у с. Батьово12 житлових будинків та 2 будівлі ферми, а на території с. Дунковиця – 20 житлових будинків та 1 будівля амбулаторії загальної практики сімейної медицини. В даних населених пунктах працюють спеціальні комісії, які проводять подворовий обхід. Масштаби завданої шкоди уточнюються.

На місцях працюють підрозділи ДСНС області, інформує ГУ ДСНС України у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах