93861
12:14 12.072021

За два дні закарпатські рятувальники чотири рази надавали допомогу туристам

Події 2317

Протягом вихідних закарпатські гірські рятувальники чотири рази виїжджали для пошуків та надання медичної допомоги туристам, що заблукали в Карпатах.

Перший виклик надійшов до Служби порятунку 10 липня о 19:10. Дзвонили гості Закарпаття, які під час проходження маршруту наштовхнулися на травмованого туриста. Як з’ясувалося, 25-річний мешканець м. Івано-Франківськ вирішив самотужки здолати шлях від с. Пилипець до смт Воловець через гори Гимба, Великий Верх і Плай. При цьому він не мав при собі мобільного телефону, тож, травмувавши ногу, не зміг викликати рятувальників. Фахівці ДСНС знайшли його в районі гори Плай, надали долікарську допомогу й доправили в смт Воловець Мукачівського району, де передали бригаді екстреної медичної допомоги.

Того ж дня о 22:40 до оперативно-рятувальної служби надійшло повідомлення про те, що сім’я з Києва у складі трьох осіб, з яких одна – дитина 2009 року народження – ще зранку на власному автотранспорті вирушила із с. Кваси Рахівського району на г. Піп Іван та не повернулася. Рятувальники одразу ж вирушили на пошуки, які продовжилися наступного дня. Втім о 13:20 виявилося, що родина самостійно дісталася до с. Луги. І того ж ранку, 11 липня, о 07:20, до надзвичайників надійшло звернення від правоохоронців про допомогу в пошуку 13-річного підлітка з Вінницької області, який загубився під час збирання ягід в районі г. Великий Верх Мукачівського району. Під час проведення пошуково-рятувальних робіт з’ясувалося, що хлопця знайшли на вокзалі в смт Воловець.

Та вже ввечері, о 18:30, за номером 101 подзвонив турист і повідомив, що під час проходження маршруту в районі г. Кук Хустського району травмувалася його мати, 55-річна мешканка м. Запоріжжя. Вони разом вийшли у гори ще 5 липня й рухалися по Боржавському хребту. А в неділю жінка, налякавшись собаки, впала з обриву й отримала травму зап’ястя лівої руки та забій спини. Рятувальники відшукали туристку, наклали їй іммобілізаційну шину на руку, на ношах спустили до підніжжя г. Менчул й транспортували до Міжгірської районної лікарні для подальшого обстеження, інформує ГУ ДСНС України у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах