93678
09:47 8.072021

На Тячівщині директору комунального підприємства, затриманому на одержанні хабаря, обрано запобіжний захід

Події 1828

За доводами прокурора Закарпатської обласної прокуратури директору одного з комунальних підприємств Тячівщини обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення понад 136 тис. грн застави. Водночас його відсторонено від посади строком на два місяці. Службовця підозрюють у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

В ході слідства встановлено, що громадянин за неправомірну вигоду обіцяв надати закарпатцеві в оренду нежитлове приміщення, належне підприємству, під облаштування спортзалу. Крім офіційної орендної плати підозрюваний вимагав надати йому ще 12 тис. грн хабаря за сприяння в передачі цього приміщення.

У понеділок, 5 липня, на одержанні хабаря чоловіка викрили прокурори спільно зі слідчими СУ ГУНП в Закарпатській області та оперативниками Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції. Наразі слідство у кримінальному провадженні продовжується.

Санкція інкримінованої чоловіку частини статті передбачає покарання у виді карається позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах