93661
16:06 7.072021

Незаконна передача 50 га держземель: на Закарпатті завершено слідство стосовно експосадовця Держгеокадастру

Події 2189

Закарпатською обласною прокуратурою в рамках розслідування за фактом протиправного виділення з державної у приватну власність понад 50 га земель до суду скеровано обвинувальні акти щодо особи з числа колишнього керівництва Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України), інженера-землевпорядника та інженера-геодезиста за фактом підроблення документів за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, колишній посадовець, використовуючи своє службове становище, протиправно виділив з державної у приватну власність 53,4 га земель попри обов’язок передати їх одній із об’єднаних територіальних громад. Таким чином незаконно відчужено 26 ділянок в Ужгородському районі, які безоплатно перейшли у власність фіктивних замовників. Загальна вартість земель, за висновками спеціаліста, становить близько 1 млн грн.

Земельні інженери, які займалися виготовленням проєктів землеустрою на відведення ділянок у власність, внесли туди завідомо неправдиві відомості. Попри те, що території вкриті лісом, обвинувачені зазначали, що землі мають сільськогосподарське призначення і є сіножатями. Проведеною експертизою підтверджено, що вказана документація не відповідає вимогам земельного законодавства.

Стосовно інших підозрюваних, зокрема і посадовців обласного управління Держгеокадастру, триває слідство.

Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі Управління СБ України в Закарпатській області за процесуального керівництва обласних прокурорів, передає Закарпатська обласна прокуратура.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини