93630
13:51 7.072021

Затримали офіцера, який разом з місцевим мешканцем організували корупційну схему контрабанди на Закарпатті

Події 2524

Внутрішня безпека Держприкордонслужби викрила чергового корумпованого офіцера, якого разом зі спільником затримали у Закарпатській області.

Майор зі штабу прикордонного загону був затриманий після спроби втягти у протиправну діяльність нижчого за званням військовослужбовця. Вплинути на колегу «перевертень у погонах» намагався службовим впливом та хабарем у розмірі 500 доларів США і 600 євро. Інспектора намагалися підкупити, щоб він сприяв незаконній діяльності на своїй ділянці відповідальності.

Щодо корумпованого офіцера співробітники внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби вели слідчі дії з колегами з інших органів, які проводилися за процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону. Разом з корупціонером затримали організатора протиправної схеми – жителя прикордоння. Під час слідчо-оперативних заходів було встановлено, що затриманий корупціонер налагоджував механізм втягування підлеглих у протиправну діяльність. Кошти для підкупу колег він отримував від місцевого жителя. За вказані кошти планувалося залучити прикордонників до сприяння в незаконному переміщенні в країни ЄС незаконних мігрантів та тютюнових виробів. Зокрема, правоохоронці задокументували факт підготовки незаконного переправлення іноземців у Словаччину із залученням громадян цієї країни на суміжній території.

Наразі тривають слідчі дії. Вирішуються питання щодо обрання офіцеру та його спільнику запобіжного заходу.

Викриття злочину проводилося співробітниками відділу внутрішньої та власної безпеки по Чопському прикордонному загону спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону. Заходи проводилися в рамках досудового розслідування за ч. 2 ст. 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», ч. 3 ст. 368 «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою», ч. 3 ст. 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» Кримінального Кодексу України, передає Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах