93557
13:35 6.072021

Завершено досудове розслідування, щодо розклеювання листівок із провокативними написами в Берегові

Події 3196

Прокурором Берегівської окружної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт щодо трьох осіб за фактом порушення рівноправності громадян залежно від їх національної належності, вчинене із застосуванням погроз (ч. 2 ст. 161 КК України).

За даними слідства, двоє мешканців Дніпра та житель Києва за оголошенням в одній із соцмереж погодилися розповсюдити листівки з провокативними написами у Берегові за грошову винагороду. Так, у ніч з 1 на 2 травня вони розклеїли матеріали, спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі, на вхідних воротах та парканах житлових будівель. За це невстановлений наразі замовник перерахував на банківську картку одного з обвинувачених оплату в іноземній валюті, еквівалентну понад 30 тис. грн. Частину з цих коштів чоловік у подальшому розділив між двома іншими виконавцями.

Нагадаємо, у травні вказаним трьом особам обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічну пору доби. Увесь цей час вони знаходилися за місцями свого проживання – у Києві та Дніпрі відповідно.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Берегівського райвідділу поліції ГУ Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу обласного управління Служби безпеки України. Обвинувальний акт наразі скеровано до Берегівського районного суду для подальшого розгляду, – повідомляє Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах