93507
16:49 5.072021

На Мукачівщині виявили незаконні посіви нарковмісних рослин

Події 3363

На присадибній ділянці раніше судимого жителя селища Чинадієво Мукачівського району дільничні офіцери поліції виявили насадження маку. Поліція вилучила нарковмісні речовини. За вчинене чоловіку загрожує кримінальна відповідальність.

Сьогодні, 5 липня, дільничні офіцери відділу поліції виявили незаконний посів снотворного маку. Наркотичні речовини вирощував на земельній  ділянці своєї прибудинкової  території мешканець селища Чинадієво Мукачівського  району. Під час огляду дворогосподарства з присадибної ділянки 63-річного раніше судимого чоловіка працівники поліції вилучили всі рослини маку. Їх направили для дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Закарпаття.

У діях  чоловіка вбачаються ознаки кримінального правопорушення за статтею 310  Кримінального кодексу України, йдеться про незаконний посів або вирощування снотворного маку. За таке правопорушення передбачено покарання – до трьох років позбавлення волі.

Поліція вкотре звертається до громадян та нагадує, що зараз на території Закарпатської області в рамках загальнодержавної операції під назвою «Мак»  проводяться заходи, спрямовані на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель. Вирощування цих рослин на території нашої держави дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензії на здійснення відповідних видів діяльності. За самовільне насадження таких рослин  передбачена адміністративна відповідальність. За великі посіви – кримінальна, передає відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах