93499
13:55 5.072021

На Закарпатті здійснили майже 1000 перевірок дотримання карантинних вимог

Події 1924

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області щоденно забезпечують посилений контроль за дотриманням обмежень, передбачених відповідною постановою Кабінету Міністрів України, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Так, за період 28.06-04.07.2021 року у межах повноважень фахівцями ГУ ДПСС були проведені 924 заходи нагляду (контролю), у ході яких на 60 об’єктах виявлені певні порушення (що становить 6,5%), на усунення яких надано 53 припис керівникам та ініційовано складання 11 протоколів про порушення карантинних заходів.

Серед перевірених такі об’єкти:

  • 303 об’єкти торгівлі продовольчими товарами (надано 13 приписів, складено 11 постанов) ;
  • 147 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами (надано 8 приписів) ;
  • 222 заклади громадського харчування (надано 1 припис) ;
  • 17 перукарень і салонів краси (надано 1 припис) ;
  • 12 закладів дошкільної освіти (порушення не виявлено) ;
  • 1 гуртожиток закладу освіти (порушення не виявлено) ;
  • 85 інших об’єктів нагляду (порушення не виявлено).

Щоденно забезпечувався контроль за роботою агропродовольчих ринків. За попередній тиждень там проведено 137 позапланових перевірок з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину. За виявлені порушення винесено 30 приписів та пропозицій керівникам ринків.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області також здійснили 738 заходів з інформування населення щодо профілактики захворювання через виступи на телебаченні та радіо, в соціальних мережах та інтернет-виданнях. Регулярно надаються рекомендації з метою запобігання виникненню захворювання, щодо проведення профілактичних заходів, в т.ч. необхідної кількості засобів індивідуального захисту, деззасобів, нанесення дистанційних розміток, кількісті одночасного перебування споживачів, фасування продуктів харчування та ін.

Водночас спеціалісти області здійснюють контроль за проведенням профілактичних та протиепідемічних заходів, зокрема поточної дезінфекції – у торгівельних центрах, ринках, вокзалах, об’єктах торгівлі та громадського харчування, в банках, сільських, селищних радах тощо). Проведено моніторинг 878 заходів поточної дезінфекції на об’єктах різної категорії. У пунктах пропуску через державний кордон України оглянуто 2738 транспортних засобів (легкових –1857, вантажних – 881).

Робота з нагляду за дотриманням суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину триває.

Інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області, та закликає дотримуватись рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину, що є запорукою Вашого здоров’я.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах