93304
17:16 30.062021

Закарпатку викрили на крадіжці грошей з банківської картки

Події 2886

Поліцейські Ужгорода скерували до суду обвинувальний акт, що стосується злочинної діяльності 22-річної жінки. Викравши в ужгородця його банківську картку, фігурантка присвоїла з його рахунку 11 тисяч гривень.

Кіберполіцейські, спільно з працівниками поліції Ужгорода, під процесуальним керівництвом прокуратури, розкрили злочин, скоєний відносно 32-річного ужгородця.

Правоохоронці з’ясували, що 22-річна ужгородка, яка останнім часом проживає в Самборі Львівської області, таємно викрала в мешканця обласного центру його банківську картку. Скориставшись замітками на самій картці, зловмисниця підібрала до неї пін-код. Відтак у банкоматах міста жінка облікувала з чужого рахунку майже 11 тисяч гривень.

За фактом злочину слідчі поліції Ужгорода відкрили кримінальні провадження за ч.1,2 ст.185 ККУ (Крадіжка), ч.1,2 ст. 361 ККУ (Несанкціоноване втручання в роботу ЕОМ, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) та ч.3 ст. 357 ККУ (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток).

Матеріали слідства з обвинувальним актом поліцейські скерували до суду. За результатами розгляду фігурантці загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Працівники відділу протидії кіберзлочинам в Закарпатській області застерігають громадян від нехтування правилами безпеки при користуванні платіжними картками. Адже залишаючи відкритими нотатки з даними карток, ви робите свої банківські рахунки максимально незахищеними.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах