93292
15:46 30.062021

На Закарпатті пункти пропуску не закривають, а лише змінюють формат їхньої роботи

Події 4644

Коронавірус, вакцинація, закриття кордонів – саме ці слова в наші дні найбільш характерні для заголовків актуальних і популярних матеріалів у ЗМІ та соціальних мережах. Який кордон можна перетнути, яку відстань дозволяється проїхати, на кого поширюється правило 30 км/24 год., чи пускають ще транзитом? – ці та подібні питання зустрічаються щодня, а сьогодні закарпатців турбує ще одне: чи справді закривають пункти пропуску «Косино – Барабаш» і «Дзвінкове – Лоня» та припиняють залізничне сполучення Чоп – Загонь?

Відповідь проста: ні, не закривають та не припиняють, просто в цих прикордонних населених пунктах з угорського боку кордону будуть створені пункти вакцинації. Це означає, що згадані пункти пропуску зможуть перетинати ті, хто бажає вакцинуватися в селах Барабаш та Лоня або місті Загонь. Варто наголосити, що в Загоні ця можливість доступна лише з використанням залізничного транспорту.

Створення нових пунктів вакцинації та надання можливості зробити там щеплення надзвичайно важливі для повернення життя у звичне, доковідне русло. Угорщина і в цьому хоче допомогти закарпатцям. Ті, хто ще не вакцинувався, можуть скористатися згаданими пунктами перетину кордону.

skh/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах