63307
15:07 29.062021

Ужгородці викрали чужий телефон і привласнили понад 100 тисяч гривень

Події 3481

Поліція викрила двох чоловіків, які привласнили чужий мобільний телефон та за допомогою нього перерахували собі гроші з чужого рахунку. Загальна сума збитку склала близько 110 тисяч гривень. Справу з обвинувальним актом слідчі поліції скерували для судового розгляду.

Слідчі Ужгородського районного управління поліції за процесуального керівництва окружної прокуратури завершили досудове розслідування справи щодо несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем на переказ коштів.

Поліцейські відділу протидії кіберзлочинам в Закарпатській області викрили двох жителів Ужгорода, віком 36 та 38 років, які викрали у потерпілого мобільний телефон. Вони здійснили несанкціонований вхід в додаток автоматизованої системи, який був встановлений на смартфоні заявника. Слідством встановлено, що в подальшому фігуранти кримінального провадження перерахували з карткового рахунку потерпілого близько 110 тисяч гривень. Готівку зловмисники облікували у кілька траншів через банкомати міста.

Обом раніше судимим ужгородцям у поліції повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за чотирма статтями Кримінального кодексу України, йдеться про крадіжку, вчинену групою осіб – (ч.2 ст.185), викрадення, привласнення документів або заволодіння ними шляхом шахрайства (ч. 3 ст. 357), незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків – (ч. 2 ст. 200) та втручання в роботу автоматизованих систем, вчинене групою осіб (ч.2 ст.361).

Зараз справу з обвинувальним актом слідчі поліції скерували для судового розгляду, за результатами якого фігурантам може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до шести років.

Про це інформує відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах