93222
15:02 29.062021

На МП «Тиса» виявили ультразвукові датчики на десятки тисяч доларів

Події 2313

Минулими вихідними митний пост «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби «відзначився» не лише черговим виявленням та вилученням незаконних брендів, а й не типовими товарами, які також намагалися завезти в Україну в обхід декларування та оподаткування.

Так, 37-річний буковинець, повертаючись з Німеччини, прихопив з собою дороговартісні частини діагностичного апарату для ультразвукових обстежень, які «забув» не лише задекларувати, а й відповідно сплатити податок.

Заїхавши на іномарці у зону митно-прикордонного контролю, водій обрав спрощену смугу «зелений коридор».

– Згідно вітчизняного законодавства обрання “зеленого коридору” вважається заявою громадянина про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території та свідчить про факти, що мають юридичне значення, – розповідають митні інспектори. Усно перепитали співвітчизника, чи не везе будь-які товари, які підлягають оподаткуванню. Житель Чернівеччини впевнено заперечив про наявність у нього будь-яких товарів в обсягах, що підлягають обов’язковому письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами.

Втім, при перевірці салону автомобіля митники виявили у 4-х картонних коробках товар іноземного виробництва. 4 частини діагностичного апарату для ультразвукових обстежень (3 ультразвукові датчики RAB6-D Probe фірми-виробника “GE Medical System”, китайського виробництва та материнська плата PM30-38693*J фірми-виробника “Toshiba Medical Systems Corporation”, японського виробництва.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах