93093
17:29 25.062021

На злочинній схемі з чужими банківськими рахунками викрили мукачівку

Події 2104

Спільно з працівниками поліції Мукачева, кіберполіцейські регіону повідомили про підозру в скоєнні ряду злочинів працівниці банку. Потерпілими від дій мукачівки стали шестеро клієнтів банку.

Днями поліцейські Закарпаття викрили у злочинній діяльності 33-річну жительку Мукачева. Працюючи в відділенні одного з банків міста, жінка мала доступ до автоматизованої банківської системи та систем контролю клієнтів. Зловмисниця незаконно використовувала персональні дані жителів та відкривала на них кредитні рахунки.

Працівники відділу протидії кіберзлочинам в Закарпатській області з’ясували, що від злочинних дій 33-річної мукачівки постраждало шестеро клієнтів банку. Загальна сума грошей, які жінка встигла облікувати з різних банкоматів міста, складає 25 тисяч гривень.

Під процесуальним керівництвом прокуратури, працівники поліції Закарпаття повідомили фігурантці про підозру у скоєнні злочинів за ч. 1, 2 ст. 200, ч. 2, 3 ст. 191, ч. 1, 3 ст. 362, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків; привласнення, розтрату або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем; несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в ЕОМ, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має доступ до неї.

Максимальна міра покарання, відповідно до вказаних статей, передбачає до 6 років позбавлення волі. Обвинувальний акт буде скеровано до суду, передає відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах