45198
08:30 25.062021

На Закарпатті жительку Одещини засуджено за надання хабаря прикордоннику

Події 1534

За принципової позиції прокурора Берегівської окружної прокуратури мешканку Одещини засуджено за вчинення корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі). Їй призначене покарання у виді 8, 5 тис. грн штрафу.

У ході досудового розслідування встановлено, що в лютому 2019 року громадянка, попри судову заборону на виїзд за межі України через несплату заборгованості до Пенсійного фонду, намагалася перетнути державний кордон в одному з пунктів пропуску. При цьому запропонувала працівнику Державної прикордонної служби України неправомірну вигоду в сумі 100 доларів США, аби той сприяв безперешкодному виїзду обвинуваченої з України.

Наразі очікується набрання вироком законної сили.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах