92757
09:51 18.062021

Розбійний напад на мешканця Сваляви – судитимуть двох осіб

Події 2623

За процесуального керівництва Свалявського відділу Мукачівської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт за фактами розбійного нападу, незаконного позбавлення волі, викрадення майна та підробки документів на переказ та їх використання, що вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 187, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 200 КК України).

Встановлено, що двоє обвинувачених – уродженці Криму та Донеччини – у березні цього року вчинили розбійний напад на жителя Сваляви. Чоловіки разом розпивали алкогольні напої, коли дізналися, що на банківському рахунку потерпілого наявна значна сума коштів. Після цього зв’язали руки закарпатця електричним кабелем та почали вимагати перерахувати їм 30 тис. грн, погрожуючи кухонним ножем. Побоюючись за своє життя, потерпілий погодився з вимогою зловмисників, які після заволодіння грошима зв’язали чоловіка мотузкою та замкнули у його ж квартирі. Зникши з місця інциденту з мобільним телефоном мешканця Сваляви, особи повторно перерахували на свій рахунок ще 8 тис. грн.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до Свалявського районного суду для подальшого розгляду. Наразі особи, як і під час досудового розслідування, утримуються під вартою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, – інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах