92623
12:10 15.062021

На Закарпатті здійснили понад 1200 перевірок щодо дотримання карантину

Події 2044

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області щоденно продовжують контролювати стан дотримання обмежень, передбачених відповідною постановою Кабінету Міністрів України, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Так, за період з 07.06-14.06.2021 року у межах повноважень ГУ ДПСС були проведені 1232 заходи нагляду (контролю), у ході яких на 62 об’єктах виявлені певні порушення, на усунення яких надано 45 приписів керівникам та ініційовано складання 19 постанов і протоколів про порушення карантинних заходів.

Зокрема, були перевірені такі об’єкти:

383 об’єкти торгівлі продовольчими товарами, порушення встановлено на 21 (надано 9 приписів, складено 14 протоколів та постанов) ;

186 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, порушення встановлено на 4 (надано 4 приписи) ;

306 закладів громадського харчування, порушення виявлено у 3 (надано 3 приписи) ;

24 перукарні і салони краси (порушення не виявлено) ;

39 закладів дошкільної освіти (порушення не виявлено) ;

24 заклади загальної середньої освіти щодо створення безпечних умов перебування учнів та працівників (порушення не виявлено) ;

124 інші об’єкти нагляду, порушення виявлено на 6 (надано 5 приписів, складено 1 постанову).

Водночас щоденно здійснюється контроль за роботою агропродовольчих ринків. За попередній тиждень там були проведені 139 позапланових перевірок з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину і за виявлені порушення винесено 28 приписів та пропозицій керівникам ринків.

Фахівці ГУ ДПСС також регулярно проводять моніторинг 1087 заходів поточної дезінфекції на об’єктах різної категорії і заходи з інформування населення, в тому числі із залученням засобів масової інформації і соцмереж (загалом 988 заходів).

Робота з нагляду за дотриманням суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину триває.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах